در زندان گوانتانامو بیش از فشار فیزیکی، فشار روانی حاکم است. این زندان آمریکایی در واقع یک زندان روانی است که فقط از یک هدف پیروی میکند و آن چیزی نیست جز نابودی کرامت و علو طبع انسان.
شاکر عامر، زندانی سابق گوانتانامو در مصاحبه با شبکه تلویزیونی راشا تودی درباره تجاربش در این زندان تعریف کرد. او 13 سال را در گوانتانامو گذراند و اکتبر سال 2015 آزاد شد.
به گفته عامر، در آن زندان، فشار فیزیکی و روانی به طور همزمان حاکم است و کارمندان زندان فقط به تحقیر احساسات دینی انسان کفایت نمی کنند.
عامر این گونه توضیح میدهد: گوانتانامو فقط بر اساس یک اصل کار میکند: نابودی کرامت و بلند همتی انسان. روانشناسان و روانکاوان زندان را اداره میکنند. آنها میدانند که هیچ چیز به اندازه تحقیر دینی روی ما تأثیر نمی گذارد. هیچ چیزی نمی تواند به اندازه بررسی قرآن مقدس به شکلی که گویا ما چیزی در آن پنهان کرده ایم، باعث شکست روحی ما شود.
وی ادامه داد: سناتورها و نمایندگان کنگره آمریکا در اعلام اینگونه تحقیرها به عنوان شکنجه، شتاب به خرج نمی دهند. به جای آن از اصطلاح ( گسترش روش بازجویی) صحبت میکنند. بیایید از همین روشها روی خود شما سیاستمداران امتحان کنیم! خواهیم دید آنها اینگونه اعمال را شکنجه خواهند نامید یا نه. منظورم این است که وقتی طی 9 شبانه روز اجازه خواب به زندانی نمی دهند و یا او را روی کف یخ زده میخوابانند، این شکنجه نیست؟ و یا دستها و پاهای زندانی را میبندند. تمام این کارها، شکنجه نیست؟
این زندانی سابق گفت، وسایلی که هنگام آزادی از زندان به او داده شد، وسایل شخصی او نیست. به عامر لباس جدید زندان را دادند که مطابقتی با لباسی که او در زندان میپوشید ندارد.
شاکر عامر توضیح میدهد: اینها وسایل تازهای بودند که در کیف من گذاشته بودند تا به جهانیان نشان بدهند که زندانیان چه لباسی تنشان میکنند. بعضی از زندانیان از سرما میلرزند ولی به آنها چنین لباسی نمی دهند ولی توی کیف من یکی را جا دادند. خودتان ببینید کار آنها تا چه حد پوچ و مزخرف است و من کفش شماره 11 میپوشم و آنها کفش شماره 8 را توی کیفم گذاشتند. من میخواهم همه بدانند که گوانتانامو چه جایی وحشتناکی است.
عامر متولد عربستان سعودی است و توسط برخی مزدوران در سال 2001 در کابل دستگیر شد. او را به همکاری با اسامه بن لادن، رهبر کشته شده القاعده متهم کردند و در سال 2002 میلادی سر از زندان گوانتانامو درآورد. در سال 2007 حکم آزادی او صادر شد اما فرایند آزادی اش هشت سال طول کشید.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/4746